BarnesjakkOlympiaden vel i havn!

Tredje og nest siste turnering i BarnesjakkOlympiaden er nå avsluttet, og vi kan oppsummere en flott sjakkhelg i Harstad.

sjakk_0569

Hele 64 barn, fordelt på klubbene Alta, Tromsø, Sortland og Harstad har vært i aktivitet under helgens arrangement. I tillegg til flott innsats fra spillerne, har det vært lagt ned en enorm innsats fra stab, foreldre, trenere, turneringsledelse og bussjåfør for å få arrangementet til å gå knirkefritt for seg. Vi kan trygt si at vi besto denne prøven som er til nå den største barnesjakkturneringen arrangert i Harstad. Takk til alle for en strålende innsats!

Selve arrangementet besto av to separate turneringer; En langsjakkturnering (6 runder) for de viderekommende og en hurtigsjakkturnering (13 runder) for nybegynnerne.

I langsjakkturneringen var det Andre Nilsen fra Alta som stakk av med seieren etter å ha kun avgitt et halvt poeng i løpet av seks runder. På en flott andreplass finner vi Johan Pettersen fra Harstad som kun avga ett poeng, mens Tor Fredrik Kaasen fra Tromsø ble nummer tre, halvpoenget bak Pettersen.

Resultatene fra nybegynnerturneringen finnes her. Her ble det premiert i forskjellige aldersgrupper. Om man kom på andreplass eller tyvende plass har ingen betydning så lenge man har det gøy med å spille sjakk. For sjakk er jo gøy, ikke sant?! :)

Harstad sjakklubb m/stab takker for denne gang og sender stafettpinnen nordover til «Nordens Paris» som arrangerer neste turnering under årets Sjakk OL i Tromsø.

Vel blåst!