Nordnorsk mesterskap 2014.

Ødøn-og-Jarle-

Nordnorsk mesterskap 2014 gikk av stabelen i Tromsø under årets pinsehelg. Mesterskapet ble spilt over fire dager med totalt seks runder. Spillerne var fordelt i tre grupper; Mester, klasse 1 og junior.

Som i fjor, var det Mikael Rølvåg som kunne ta med seg pokalen hjem til Narvik etter en sterk avslutning i klasse mester. I løpet av seks runder kapret han 4.5 poeng, og var med det halvpoenget foran Gunnar B. Johansen og Pål Røyset på hhv. andre og tredjeplass.

I klasse 1 gikk seieren til vår egen Ødøn Toth Engegård! Etter storspill gjennom hele turneringen (5.5 poeng), var det ingen som kunne stå i mot «Harstads store sønn». På en meget fortjent andreplass kom Tor Fredrik Kaasen med fem poeng, mens Olav Thoresen kapret tredjeplassen på kvalitet et godt stykke bak de to førstnevnte.

I juniorklassen var det aldri tvil om hvem som skulle ta med seg pokalen hjem. Andre Nilsen fra Alta storspilte gjennom hele mesterskapet og tok likegreit seks poeng av seks mulige. På en meget hyggelig andreplass, kom vår egen Johan Pettersen. Han spilte en flott turnering og tok 4.5 poeng på seks runder. Johan viser flott fremgang og kan med dette innkassere nok en topplassering. På tredjeplass kom Gustav A. Eine fra Alta. Han tok fire poeng og var kun kvaliteten foran neste spiller.

Harstad Sjakklubb takker Tromsø for et flott mesterskap, og ønsker å gratulerer alle ovennevnte med flotte prestasjoner!