Rapport fra barnesjakkturnering 9. juni

Harstad Sjakklubbs ungdom  avsluttet sesongen ved å arrangere åpent Harstadmesterskap  i  barnesjakk sist lørdag.  23 deltakere møtte opp på lørdags formiddag for å delta i mesterskapet  som var fordelt  på to klasser, barn og junior.

Et lite spenningsmoment i mesterskapet  var at dette var den første ordentlige turneringa der byens nye “sjakkyndlinger”, tredjeklassingene fra Kila,  skulle  få måle krefter med sjakklubbens egne medlemmer.

Det visste seg raskt  at  deltakerne fra Kila  hadde  lagt igjen respekten hjemme for sine  mer erfarne konkurrenter i sjakklubben.   Kila elevene spilte sjakk med samme kvalitet og presisjon som sine mer erfarne konkurrenter.

Dog  var det  en av sjakklubbens medlemmer som gikk helt til topps.  Det var denne gangen lite å gjøre med Torben Skogen som vant alle sine fem partier. Torben er et spennende sjakktalent, og det skal bli interessant å følge hans prestasjoner framover.

Kila elevene, Levi Haldorsen og Petter Kildal, imponerte med å ta andre og tredjeplassen, begge med fire poeng.

På fjerde til sjuende plass fulgte  Dario Kristensen med 3.5 poeng, Vegard Steinheim, 3 poeng, Leon B Karlsen, 3 poeng og August Grønvold, 3 poeng..  August Grønvold er bare sju år, og det er en god prestasjon av han å prestere så godt mot 2-3 år eldre motstandere.

Artig var det også at fire jenter stilte opp i det guttedominerte miljøet.  Spillemessig stod jentene ikke noe tilbake for de langt mer overtallige guttene.

I juniorklassen var det Christoffer Langseth som vant med  sterke 4,5 poeng av fem mulige, tett fulgt av Idar Evenstad med fire poeng.

Sjakk dreier seg først og fremst om å ha det sosialt og  gøy, føle spenninga og sitringa  når man prøver å overliste motstanderen med skumle planer og trekk som motstanderen  forhåpentligvis ikke har forstått rekkevidden av.

Men helgas turnering viste også at Harstad har mange lovende sjakktalenter som kan nå langt med litt planmessig og strukturert trening.

Her er noen bilder fra turneringen. Se gjerne slideshow hos Flickr.