IM Kalle Kiik til topps i Adv. Finn Chess International!

KiikIM Kalle Kiik (EST 2381) gikk til topps i Gruppe A etter seier mot Pål Røyset (Tromsø 2234) i siste runde av årets turnering. Partiet mellom kamphanene svingte mye, og begge hadde muligheten til å stikke av med seier i partiet. Kiik har vært trofast Norgesvenn i mange år, men dette er første gang han vinner Adv. Finn Chess International.
På andreplass med lik poengsum, men dårligere kvalitet, kom GM Michael Feygin (GER 2486), mens Martin Valla (OSS 2148) endte på tredjeplass med fem poeng.

Vi gratulerer alle tre så masse!

Finn Chess Gruppe A
 1. IM Kalle Kiik      Estland   6.0/7
 2. GM Michael Feygin    Tyskland   6.0
 3. Martin Valla       OSS     5.0
 4. Monika Machlik      Tromsø    5.0
 5. Pål Røyset        Tromsø    5.0

I Gruppe B ble det storeslem fra Sortland Sjakklubb. Ola Torstein Endresen tok en overlegen turneringsseier med 6.5 poeng på 7 runder. På andreplass med 6 poeng kom Vladimir Shabalin, mens Håkon Tonulltre Natvig gjorde helgen komplett med 5 poeng og tredjeplass. Alle disse spiller til daglig i Sortland Sjakklubb.

Gruppe C ble vunnet av Åsmund Andersen fra Bodø Schacklag med 5 poeng, mens Kent-Ove Bredeli (Narvik) og Jim Ole Johnsen (Sortland) ble hhv. nummer to og tre i samme gruppen.

PS: Før turneringsstart ble det bestemt at det det skulle premieres i forhold til +/- 1250 i rating. Ut fra resultatlistene skulle Åsmund Andersen blitt nummer tre i Gruppe B, men pga endringen ble han premiert som vinner av Gruppe C i stedet.

Harstad Sjakklubb ønsker å takke alle sammen for deltakelsen i årets turnering. Det er utrolig moro å være arrangør når vi får såpass hyggelige tilbakemeldinger fra spillerne. Ekstra stas synes vi det er at såpass mange unge er med å spiller. Det gror godt i Nord Norge og forhåpentligvis har vi en tittelspiller fra regionen om ikke alt for lenge.

Bilder fra turneringen finnes i Facebookgruppen vår