GM Gunina i tet etter første dag, men Jon Fredrik fra Sortland har overrasket mest.

GM Valentina Gunina har tatt en oppskriftsmessig ledelse i Gruppe A etter første dag. Hun har hatt full kontroll gjennom hurtigsjakkrundene og står med 3/3. Like bak finner vi Jon Fredrik Åsvang fra Sortland Sjakklubb. Åsvang har alltid vært et stort talent, men i dag har han virkelig funnet frem det beste i seg. I første runde kontrollerte han inn det første ponget for dagen mot GM Heikki MJ Westerinen. I andre runde vant han greit mot CM Joachim Solberg, og i tredje runde spilte han en grei remis mot Kjell Ole Kristensen. I tillegg til Åsvang har WGM Petra Papp og Torben Søraas 2.5 poeng. Sistnevnte fortsetter den gode formen fra FDVhuset-Blåbyen Grand Prix tidligere i måneden.

I Gruppe B har Sven-Erik Åsheim (Fauske), Benjamin Halvorsen (Tromsø) og Werner Walter (Sortland) tatt ledelsen med full pott og 3. poeng etter første dag. Dog lusker flere rutinerte spillere like bak med 2.5 poeng.

I morgen kl. 10.00 starter langsjakken. Det blir spennende å se om Åsvang og Søraas klarer å hamle opp med tittelspillerne.