Rapport fra runde 4 og 5 samt banketten.

Monika Machlik (Tromsø) og Ilze Berzina (Latvia) spilte remis i runde 5.

Ingen kjempe overraskelser å melde om under dagens langsjakkpartier. GM Gunina har tatt en solid ledelse med 4.5 poeng på 5 runder i Gruppe A. Det er hele 1. poeng foran nummer 2-8 plass med 3.5 poeng. I Gruppe B har Werner Walter fra Sortland Sjakklubb tatt ledelsen med sterke 5 av 5. Det blir spennende å se om Sortlendingen klarer å fullføre turneringen med to nye pinner på søndag.

En meget vellykket festmiddag ble arrangert lørdags kveld med 42 personer. GM Valentina Gunina (RUS) og Petra Papp (HUN) var sporty og spilte lynsjakk. På bildet ser vi Tromsøs sjakklubbs administrasjons konge,, Jan Sigmund Berglund, som måtte gi tapt for Papp. Den Nord Norske sjakk legenden Kjell Ole Kristensen, som på bildet spiller mot Gunina, gjorde det helt store og vant en gang som eneste spiller mot Papp og Gunina! Litt av en prestasjon av «Kokken» som fikk mange heiarop fra ivrige tilskuere!