GM Valentina Gunina (Russland) til topps i Advokatfirmaet Finn Chess International.

Den 6. utgaven av Advokatfirmaet Finn Chess International er nå ved veis ende. GM Valentina Gunina (RUS) gikk til topps den sterke A-gruppen etter å ha tatt 6 av 7 mulige poeng. Det ble som forventet favorittseier, og selv om Gunina måtte gi fra seg to remiser, var det aldri noen som truet henne. På  andre- og tredjeplass kom WGM Petra Papp (HUN) og Jon Kristian Røyset (Tromsø) med 5 poeng. Artig å se at Jon Kristian ikke har glemt gamle kunster, selv om det er en god stund siden han deltok på turnering. IM Elena Sedina (ITA) ble nummer fire, mens GM Heikki MJ. Westerinen (FIN) ble nummer fem.

I B-gruppen stakk Werner Walter (Sortland) av med seieren etter å ha tatt 6 poeng på de seks første rundene. Allerede da var det klart at Walter hadde vunnet gruppen, så det lille feilskjæret i syvende og siste runde hadde ingen betydning for førsteplassen. Benjamin Halvorsen (Tromsø) og Torbjørn Valvåg (Tromsø) ble nummer to og tre med 5.5 poeng. Kjempeflott å se at ungdommen klarer å utfordre «gæmlisen». Det gror godt i de yngre rekker, spesielt i Tromsø. Ola Hansen (Narvik) ble nummer fire, mens Magnus Steffensen (Sortland) ble nummer fem.

Harstad Sjakklubb takker så meget for denne gang og sender store gratulasjoner til premievinnerne! Vi håper dere alle har hatt et fint opphold i Harstad. Takk også til FA Magnus Aanstad som nok en gang stilte opp som turneringsdommer. Vel blåst!


 Gruppe A                  Gruppe B               
 1. GM Valentina Gunina  Russland 6.0/7  1. Werner Walter   Sortland 6.0/7
 2. WGM Petra Papp     Ungarn  5.0   2. Benjamin Halvorsen Tromsø  5.5
 3. Jon Kr Røyset     Tromsø  5.0   3. Torbjørn Valvåg  Tromsø  5.5
 4. IM Elena Sedina    Italia  4.5   4. Ola Hansen     Narvik  5.0
 5. GM Heikki Westerinen  Finland  4.5   5. Magnus Steffensen Sortland 5.0
 (28 deltakere)               (44 deltakere)