Nord-Troms Open ble spilt i helgen.

Nord-Troms Open ble arrangert for første gang denne helgen i Skjervøy med 34 deltakere på startstreken. Deltakerne konkurrerte i hele 3 forskjellige sjakkgrener (lyn, hurtig og langsjakk) under en og samme turnering. Et nytt og spennende format som vi kanskje får se oftere i fremtiden.

Fra Harstad deltok Idar Evenstad og Christoffer Langseth. Begge leverte brukbare resultater og gjorde seg ikke bort i selskap med spillere som GM Frode Urkedal, FM Erlend Mikalsen og Pål Røyset for å nevne noen. Best av våre ble denne gang Idar, med en solid 14. plass. Over 50% score og seier mot bla. Kjell Magne Johnsen (2052) smakte nok godt. Christoffer endte på en 17. plass, midt på resultatlisten og litt over forventet score. Turneringen ble vunnet av GM Frode Urkedal (SK1911), foran FM Erlend Mikalsen (Alta) og Pål Røyset (Tromsø) på andre- og tredjeplass. Urkedal hadde kun ett tap på 15 runder. Det kom mot Røyset i fjerde runde.

Flere bilder fra turneringen finnes på facebook-sidene til Tromsø Sjakklubb.