Nord-Norsk mesterskap i lyn- og hurtigsjakk.

Helgen 8 – 10. juni ble tidenes første Nord-Norske mesterskap i lyn- og hurtigsjakk arrangert i Narvik. Det har vært mye snakk om å få til et slikt arrangement, men det har som regel blitt med snakket. Det var derfor en gledens dag da Narvik for knappe 2 måneder siden gikk ut med at de skulle arrangere det.

Foto: Anniken Vestby

Fra Harstad Sjakklubb deltok de tre unge og lovende herrene Idar Evenstad, Christoffer Langseth og Stein Jensen. Alle tre er tilhengere av fartsdisiplinene, så dette lovet godt før start.

Finsk seier i lynsjakken

FM Osmo Kaupilla ble lynmester med en pen poengsum på 17,5 av 19. Osmo gikk ubeseiret gjennom mesterskapet, så det må sies å være en velfortjent mester vi fikk. På andre- og tredjeplass kom FM Mads Vestby-Ellingsen og Gunnar Lund. Begge disse var blant favorittene, men det holdt ikke denne gang.

Stein Jensen møtte Christoffer Langseth.

Stein Jensen gjorde sine saker veldig bra. Med 13,5 poeng ble det en absolutt godkjent 6. plass. Selv om han burde hatt minst ett poeng til, (tapte mot unge lovende Martin i vunnet stilling), var han selv strålende fornøyd med sin egen innsats.

Idar Evenstad endte på 19. plass med 9 poeng. Allerede i fjerde runde tok Idar sin første skalp da han beseiret Vegard Tøllefsen (Narvik) på ca 1800 i rating. En flott prestasjon blant mange sultne og erfarne lynhaier.

Christoffer Langseth klamrer seg til 1.g4, uansett om det er Magnus Carlsen eller Martin Halsvik Larsen som sitter på andre siden av brettet. Med 6 poeng og en 31. plass i lynsjakken ble det en prestasjon på det jevne.

Mads Vestby-Ellingsen ble hurtigsjakkmester

Tromsø følte seg kanskje litt snurt etter lynsjakken, men gjett om de slo tilbake når det skulle kåres en hurtigsjakkmester. FM Mads Vestby-Ellingsen gikk til topps med 8 poeng av 10 mulige. På andre- og tredjeplass kom Jon Kr. Røyset og Gunnar Lund. Også begge disse fra Tromsø Sjakklubb. Fem pallplasser av seks mulige i løpet av helgene smakte nok godt for klubben.

Stein Jensen tapte bare to partier, men med alt for mange halvpoeng ble det umulig å konkurrere med de beste. 9 plass med 6 poeng er godkjent, men kjenner jeg Stein rett, så ønsket han nok mer.

Idar Evenstad gjorde litt bedre enn forventet score og fikk dermed med seg noen ratingpoeng. Ikke helt den samme flyten som i lynsjakken, men 26. plass i dette selskapet er nok helt greit. Idar tok 4 poeng.

Christoffer Langseth endte på 17. plass med 5 poeng. En mye bedre prestasjon enn i lynsjakken, og en pose med ratingpoeng kunne skuffes inn i bilen før hjemreise.