Idar til topps på Sortland i helgen!

FDVhuset Blåbyen Grand Prix 2018 gikk av stabelen i Samfunnssalen på Sortland denne helgen med totalt 60 deltakere fordelt på tre grupper. Turneringen startet fredag med 3 hurtigsjakkrunder, deretter 2 langsjakkrunder på lørdag og søndag.

Kurt-Arne Johnsen, Idar Evenstad og Rune Borøy.

Idar Evenstad vinner Gruppe B

Gruppe B ble vunnet av 18 år gamle Idar Evenstad fra Harstad foran Fauske-duoen Kurt-Arne Johnsen og Rune Borøy. Alle disse tre tok 5.5 poeng av 7 mulige, men Idar var et halvpoeng foran på kvalitet. Før siste runde var det allerede klart at Idar måtte vinne sitt parti, mens de to herrene fra Fauske måtte spille innbyrdes remis. Takk og lov var sjakkgudene på Harstad sin side denne gang, for etter 3 timers spill kunne vi hoppe opp og ned og gratulere Idar med gruppeseieren! En sterk prestasjon fra 18-åringen i det knallharde startfeltet på Sortland. Vi gratulerer så masse!

En flott sjakkhelg på Sortland

Robert Jakobsen gjorde i likhet med Idar en flott figur i Gruppe B. Femteplass og en busslast med ratingpoeng tok han med seg hjem til Harstad. Robert vant alle fire langsjakkpartiene sine, så med litt hurtigsjakktrening nå – blir dette helt perfekt. Jeg tipper vi ser Robert øverst på resultatlistene om ikke alt for lenge. Ronny S Melå gjorde en grei figur i samme gruppe. En god start, men tap i begge rundene på søndag ødela mye for turneringen. Heldigvis vet vi at Ronny kan levere, så om knappe 3 uker er han klar for å kjempe om turneringsseieren under Advokatfirmaet Finn Chess International.

Johan Pettersen klarte dessverre ikke følge opp storspillet han leverte i Danmark for en kort stund siden. 3 poeng og 11. plass i Gruppe A var nok litt under hva Johan selv forventet, men heldigvis går det flere tog. Jeg er sikker på at vi får se Johan på øvre del av tabellen igjen om ikke alt for lenge.

Aktuelle lenker

Turneringens hjemmeside
Clono Chess System – Live
Resultatlister
Bilder fra hele helgen
Artikkel i Bladet Vesterålen – del 1
Artikkel i Bladet Vesterålen – del 2