IM Sophie Milliet vant 7. utgave av Advokatfirmaet Finn Chess International

Advokatfirmaet Finn Chess International gikk av stabelen på Thon Hotel Harstad denne helgen med hele 64 deltakere til start. Det ble spilt 7 runder, herav 3 runder hurtig- og 4 runder langsjakk.

GM Ketevan Arakhamia-Grant, Sophie Milliet and Irina Bulmaga.

 

IM Sophie Milliet (FRA) vant A-Gruppen

IM Sophie Milliet (FRA) vant A-Gruppen etter å ha gått tapsfri gjennom feltet med 6 poeng av 7 mulige. Hun avga sine to remiser mot IM Irina Bulmaga og IM Harriet V Hunt, mens hun slo folk som GM Ketevan Arakhamia-Grant, FM Joachim Solberg og Lars Andreassen. Vi kan trygt si at vi fikk en verdig vinner i Milliet.

På andreplass kom GM Ketevan Arakhamia-Grant (SCO), også hun med 6 poeng. Hun tapte det innbyrdes oppgjøret mot Milliet i runde 3, noe som selvsagt ble avgjørende ift. kvalitetspoeng. IM Irina Bulmaga (ROM) og IM Harriet V Hunt (ENG) ble nummer tre og fire med 5 poeng.

Kvinnene dominerte

De fire øverste i A-Gruppen var altså kvinner, men det stoppet ikke der! Monika Machlik og Edith Machlik fra Tromsø gjorde også en flott turnering, noe som resulterte i en 9 og 10. plass med 3.5 poeng. Vi fikk altså 6 kvinner blant de 10 beste, noe som må sies å være smått sensasjonelt. Bravo!

Håkon Tonulltre Natvig fra Sortland vant B-Gruppen

Håkon Tonulltre Natvig fra Sortland Sjakklubb gikk til topps i B-Gruppen med 5 poeng av 7 mulige. I likhet med vinneren av A-Gruppen gikk Natvig tapsfri helgen gjennom. Med 3 strake seirer i hurtigsjakken var mye av grunnlaget for turneringsseieren lagt, men med fire strake remiser i langsjakkdelen ble det uhyre spennende til slutt.

På andreplass finner vi evigunge Ola Hansen (Narvik), også han med 5 poeng. I likhet med Natvig gikk han også tapsfri helgen gjennom. På tredjeplass kom Torbjørn Valvåg (Tromsø), mens Kirill Fedchuk (Tromsø) og Lars Asbjørn Stensen (Lofoten) ble nummer fire og fem. Alle disse nevnte hadde 5 poeng, men kvaliteten ble avgjørende til slutt.

Lyberg Andre Wang, Sophie Milliet, Håkon Tonultre Natvig and Stein Jensen.

Lyberg Andre Wang fra Narvik vant C-Gruppen

Lyberg Andre Wang fra Narvik Sjakklubb gjorde storslått comeback da han vant C-Gruppen etter mange år borte fra sjakken. Med fire seirer og tre remiser på 7 runder gikk også han tapsfri helgen gjennom. Håper med denne oppturen at vi får se Lyberg oftere på sjakkturneringer.

På andreplass kom Rayner Vestgård (Lofoten), også han med 5,5 poeng. Rayner debuterte i turneringssammenheng for knappe 4 uker siden under FDVhuset Blåbyen Grand Prix på Sortland. Sofie Kristine Ratama (Alta), eneste ungjente i turneringen, ble nummer tre, også hun med 5,5 poeng. En flott prestasjon av Sofie som bare blir bedre og bedre. Snart tipper jeg vi ser henne kjempe om trofeer i B-Gruppen.

Bankett og foredrag

Lørdagskveld samlet 40 stykker seg til festmiddag og forerag ved Hans Olav Lahlum. I tillegg joiket Lars Andreassen, og det ble mulighet for de «dødelige» å teste seg i lyn mot tittelspillerne. Et kjempeflott sosialt arrangement som jeg tror alle var godt fornøyd med. Spesielt imponerende var foredraget til Lahlum – der han fortalte om den nye boken han har skrevet sammen med Atle Grønn. Vi kan trygt anbefale «Sjakkgeniene – Historien om verdensmesterne.»