Rallarsjakken: Nils vant Gruppe B. Johan på 9. plass i Gruppe A.

Rallarsjakken 2019 ble altså spilt helgen 29.-31. mars på Grand Royal Hotell Narvik i flotte lokaler med hele 66 deltakere på startstreken. Dette er en av få gjenværende turneringer i Nord-Norge som bare fokuserer på langsjakk, til glede for noen og sorgen for andre. Fra Harstad stilte kun Johan Pettersen og Nils-Jakob Schjelderup, noe som dessverre ikke holder mål. Desto hyggeligere var det jo at disse to leverte varene.

Nils-Jakob Schjelderup til topps i Gruppe B

Nils-Jakob leverte varene da han gikk til topps i Gruppe B under Rallarsjakken NGP. Med fire seirer og  en remis var det ingen som kunne tukte kajakkpadleren (og sjakkspilleren) fra Harstad. Nils-Jakob er kjent for å være en angrepsspiller. Det resulterer som oftest i partier som ender med seier eller tap. Denne helgen satt siste «finishen», og da ble det umulig for de andre deltakerne å hamle opp med han. Nærmest kom Trond Kristensen og Rune Borøy fra hhv. Mosjøen og Fauske. Begge disse endte på 4. poeng.

Nils sikret turneringsseieren med remis i siste runde.

Johan Pettersen leverte varene også

Selv om det ikke ble noe pallplass på Johan, så viste han tidvis sterkt spill. I første runde hadde han gruppevinneren Jon Kr. Røyset i kne, men det endte i remis. I runde to og tre valset han over mesterspillerne Mats Bergvoll og Gunnar Berg Hanssen fra Tromsø. Dessverre ble det tap mot kompisene Tobias Petterson (SWE) og Niklas Marklund (SWE) i de to siste rundene, men totalsett gjorde Johan en flott prestasjon. Han innkasserte 25 nye ratingpoeng, og det kommer jo godt med.

Jon Kr. Røyset vant gruppen med 4,5 poeng. Torben Søraas ble nummer to med 4 poeng, mens Tobias Petterson ble nummer tre med 3,5 poeng.