Nordnorsk Mesterskap 2019: Johan Pettersen på fjerdeplass

Nordnorsk mesterskap 2019 ble spilt på Lyngengården hotell i Mosjøen, 30. mai til 2. juni. Det er første gang et Nordnorsk mesterskap har blitt arrangert så langt sør i landsdelen. Turneringen gikk over seks runder med betenkningstiden 90 minutter + 30 sekunder tillegg per trekk. Dette var første gang en slik tidskontroll ble benyttet under et NNM.

Turneringsleder Torbjørn Dahl og primus motor i Mosjøen, Torger Nilsen.

Johan Pettersen endte på en sterk fjerdeplass

I det sterke feltet i Mesterklassen deltok Johan Pettersen fra Harstad. Han var eneste deltaker fra klubben som tok turen sørover til Mosjøen. Med sine 3,5 poeng på seks runder ble det en flott fjerdeplass. Kun kvalitetspoeng skilte Johan og FM Mads Vestby-Ellingsen som endte på tredjeplass med samme poengsum. Selv om det kanskje var en liten nedtur å ende like utenfor pallen, kan Johan trøste seg med at han gjorde et flott mesterskap. På forhånd var nevnte Johan rangert som nummer 9 blant de 12 startende.

Torben Søraas fra Narvik og Johan Pettersen.

Torben Søraas fra Narvik vant

De fleste trodde nok at GM Benjamin Arvola Notkevich (Tromsø) skulle stikke av med tittelen i Mesterklassen, men Torben Søraas (Narvik) ville det annerledes. I det innbyrdes oppgjøret mellom de to stakk Torben av med en litt heldig seier. Dermed kunne han surfe inn til en kanonsterk førsteplass med hele 5,5 poeng av 6 mulige. Nevnte GM Benjamin Arvola Notkevich ble nummer to, mens FM Mads Vestby-Ellingsen tok tredjeplassen.

Les mer om mesterskapet på arrangørens hjemmeside.