Advokatfirmaet FINN Chess International sikret to nye år

De syv siste årene har Harstad sjakklubb arrangert turneringen Advokatfirmaet FINN Chess International i Harstad. Til glede for oss og andre sjakkspillere, har vi nå fornyet avtalen med Advokatfirmaet FINN. Det betyr at vår internasjonale turnering er sikret de neste to årene.

Fornøyd med sjakkmiljøet i Harstad

Rune Stenstrøm i Advokatfirmaet FINN sier en viktig årsak til at de har valgt å støtte sjakklubben henger sammen med deres store engasjement for å engasjere barn og unge.

– Vi er utrolig stolte og fornøyd av å støtte en klubb som gjennom den uegennyttige innsatsen de voksne legger ned av engasjement for å fremme sjakkmiljøet i Harstad, har båret frukter.

– At vårt bidrag har resultert i en årlig internasjonal sjakkturnering var ikke selvsagt, men takket være disse ildsjelene kan vi hvert år få oppleve sjakkpartier med spillere på et meget høyt nivå, sier Stenstrøm.

Stein Jensen legger til at turneringen har et stort fokus på kvinnelige sjakkspillere. Derfor får alle jenter og kvinner gratis startkontingent under vår internasjonale turnering!

GM Natalia Zhukova fra Ukraina tar turen til årets turnering

GM Natalia Zhukova er ett av de store trekkplastrene under årets turnering. Hun har en topptrating på 2495 satt i 2010. Så sent som 2015 hadde hun 2485 i rating. I løpet av sin sjakkariere har hun vunnet flere internasjonale turnering. I tillegg ble hun Europamester for kvinner i 2000 og 2015.

Natalia har en stor forkjærlighet for barn og unge når det kommer til sjakken. I tillegg ønsker hun å inspirere flere jenter til å satse på sjakk.

Dette er altså en spiller som passer perfekt ift. vår turneringsprofil, sier Stein Jensen.