Favorittseier under Advokatfirmaet FINN Chess International 2019

I år samlet vi nok en gang over 60 spillere til internasjonal turnering i Harstad. Det ble konkurrert i 3 ratinggrupper over 7 runder. Fredag startet med 3 runder hurtigsjakk med en betenkningstid på 25 minutter pluss 5 sekunder tillegg. Lørdag og søndag ble det spilt 4 runder langsjakk med betenkningstid 90 minutter pluss 30 sekunder tillegg. Det var totalt 5 land representert og hele 9 norske klubber på startlisten.

IM Olga Zimina vant fortjent helgens turnering

Årets vinner må sies å være en av de mest suverene i turneringens historie. Olga Ziminia gikk ubeseiret gjennom turneringen og endte til slutt opp med 6 ½ poeng av 7 mulige i Gruppe A. På rad og rekke slo hun spillere som Torben Søraas, GM Natalia Zhukova, Pål Røyset og Martin Halsvik Larsen. Ratingprestasjonen på 2857 sier sitt!

IM Olga Zimina ble en verdig vinner.

 

Det ble tysk på andreplass

WGM Sarah Hoolt endte på en flott andreplass med 5 poeng. I likhet med Zimina gikk hun ubeseiret gjennom turneringen. Med litt mer dyktighet kunne Hoolt ha utfordret vinneren, men etter å ha rotet bort seieren mot Jon Fredrik Åsvang i runde 5 og mot Pål Røyset i runde 7 ble det dessverre for langt frem.

WGM Sarah Hoolt gikk ubeseiret gjennom turneringen.

 

Pål Røyset fra Tromsø tok tredjeplassen

Som alltid er Pål Røyset med å kjemper i toppen av turneringene. Denne gang ble det en flott tredjeplass på den sympatiske sjakkvennen vår i fra «Nordens Paris». Pål startet turneringen strålende med tre poeng på de fire første rundene. I det avgjørende partiet mot Hoolt i runde 7 sto nok Røyset klart til tap i sluttspillet, men med flott kjemping og et par luretrekk klarte han til slutt å berge den avgjørende remisene han trengte for å sikre seg pallplassen.

Pål Røyset ble nummer tre i Gruppe A.

Rune Borøy fra Fauske gikk til topps i Gruppe B

Et jevnt felt med mange mulige gruppevinnere var status før turneringen startet. Etter 7 runder var det Rune Borøy fra Fauske som kunne juble høyest etter å ha vunnet det dramatiske partiet i siste runde. For det var ikke opplagt at det var han som skulle stå igjen som turneringsvinner. Underveis i siste runde møtte undertegnede på Rune, som da sukket og ristet på hodet over spillet. Men partiet endte i seier, og da var turneringtriumfen sikret med 5 ½ poeng av 7 mulige.

Thorir Hrafnkelsson fra Skjervøy ble nummer to med 5 poeng, mens 9 årige Evsuld Erdenebile fra Tromsø fra tok en flott tredjeplass med lik poengsum som Thorir.

Topp tre i Gruppe B.

Dobbelt Tromsø foran Narvik i Gruppe C

Hele tre stykker endte opp med 5 ½ poeng av 7 mulige i den jevne C-Gruppen. Sivert Scanche Tørfoss fra Tromsø vant på kvalitet foran klubbkamerat Preben Teigan Badar og Lyberg Andrè Wang fra Narvik.

De tre gruppevinnerne.

Harstad Sjakklubb takker for deltakelsen og ønsker dere alle hjertelig velkommen tilbake neste år. En stor takk rettes til de frivillige som har gjort turneringen mulig!

Aktuelle lenker:

Turneringsservice med resultater og tabeller
Clono med partier fra Advokatfirmaet Finn Chess International
Tromsø Sjakklubbs fyldige rapport
Sortland Sjakklubbs rapport
Anniken Vestby sin bilder på Facebook