Harstad med strålende resultater på Sortland under Blåbyen Grand Prix.

Helgen 18.-20. september ble FDVhuset Blåbyen Grand Prix 2020 arrangert i Blåbyen, Sortland. Det var lenge knyttet stort spenning til om det ble fullt hus, eller om korona-viruset skulle sette en stopper for sjakkfesten Sortland Sjakklubb legger opp til hvert år i september.

Hjemmeseier til Sortland i Gruppe A, med Johan på en sterk 2. plass

For første gang (9. forsøk) ble det hjemmeseier til Sortland i den øverste gruppen. John Fredrik Åsvang gikk ubeseiret gjennom turnering, noe som oftest kvalifiserer til førsteplass. Det gjorde det denne gang også, noe som må sies å være fortjent. På en flott andreplass kom vår egen Johan Pettersen. Han ble kun slått av Jon Fredrik på kvalitets-poeng, men leverte altså en strålende turnering. I siste runde fikk han has på Martin Halsvik Larsen, og kunne med den seieren innkassere masse rating-poeng og kr 3500 i pengepremier. Vi Gratulerer! Pål Røyset fra Tromsø tok den siste pallplassen, på kvalitet foran Torben Søraas fra Narvik.

Fra venstre: Pål Røyset, Jon Fredrik Åsvang og Johan Pettersen.

Jørn Grønvold og Håvard Eriksen Bech imponerte i Gruppe B

Både Jørn og Håvard leverte solide saker under denne helgens turnering på Sortland. Med 4,5 poeng ende de på hhv. 7 og 8. plass i den sterke B-gruppen. De var kun halvpoenget bak pallen, så vi må absolutt si oss fornøyde med prestasjon til disse to herrene. Selv om det dessverre ikke ble pengepremier, så innkasserte begge to et stort lass med rating-poeng som de kunne ta med seg hjem til Harstad. Tar jeg ikke feil, så deltok Håvard i sin andre turnering. Jørn har vært fraværende fra sjakken en god stund, så dette comebacket håper vi gir mersmak.

Gruppen ble vunnet av Vinjar Hammari fra Alta. Francesco Galbiati fra Tromsø ble nummer to, mens Svein Dale fra 1911 tok tredjeplassen.

En flott turnering på Sortland 

Selv om korona-viruset ligger og lurer, så ble det nok en gang arrangert en flott sjakkturnering på Sortland. Arrangørene på Sortland hadde på forhånd sett for seg rundt 40 deltakere, men det dukket altså opp hele 58 stykker! Strålende altså! Til neste år arrangeres turneringen for 10. gang. Det ryktes at arrangørene vil slå på stortromma, så det blir spennende å se.

Aktuelle lenker: