NSFs hederstegn i gull til Stein Jensen

Sentralstyret i Norges sjakkforbund overrakte i desember NSFs Hederstegn i gull til Stein Jensen. Dette skjedde etter at Petter Dale fra Bærum innstilte Stein til Hederstegnet i gull for sin innsats for sjakken i Nord-Norge. På Tromsø Sjakklubb sine hjemmesider kan vi lese at Stein Jensen er den tiende personen fra Nord-Norge som har mottatt den gjeve utmerkelsen.

Stein Jensen – formann, spiller, arrangør og nå hedersmann

Det er vel få eller ingen i sjakkmiljøet i Norge som ikke kjenner til Stein Jensen. Han har tross alt vært aktiv sjakkspiller i mer enn 50 år. Han ble junior-Norgesmester så tidlig som i 1976 og har flere ganger vært Nord-Norsk mester. De siste årene har han trappet ned litt på selve spillingen, men han har kompensert dette med å være turneringsarrangør. For snart 10 år siden ble vi kjent med Advokatfirmaet FINN Chess International. Dette har vært Stein sitt hjertebarn de senere årene, og med god hjelp fra sponsorer, klubbkollegaer og andre støttespillere har dette blitt en turnering alle nordnorske sjakkspillere ønsker å delta på. Stein har lenge vært en pådriver for å få flere kvinner i sjakken. Det var også en av grunnene til at han begynte å arrangere Advokatfirmaet FINN Chess International. I alle år har han invitert norske fremadstormende talenter til sin turnering, i tillegg til kvinnelige tittelspillere fra det store utland.

Harstad Sjakklubb ønsker å gratulerer Stein Jensen så meget med utmerkelsen! Vi setter stor pris på alt arbeidet du legger ned i klubben vår.