Håvard Eriksen Bech på en flott andreplass i Tromsø!

Tromsøsjakken NGP 2021 ble spilt i Tromsø, 03-05. september. Det var totalt 31 spillere på startstreken og det ble spilt 5 runder klassisk sjakk. Turneringen inngår i Norges Grand Prix 2021-2022.

A gruppen ble vunnet av Per Fredrik Holand, kun kvalitetspoeng foran FM Gunnar Lund på 2. plass. Begge hadde 4 poeng av 5 mulige. Torbjørn Valvåg tok en flott 3. plass, etter å ha ledet turneringen før siste runde. Der ble det dessverre tap mot nevnte Holand.

Håvard på en flott 2. plass i B gruppen

Også i B-gruppen måtte det kvalitetspoeng til for å skille mellom første og andreplass. Jakob Asbjørnsen hadde best kvalitetspoeng og gikk til topps foran Håvard Eriksen Bech, begge med 4 poeng. Birk Sæther Rostad ble nummer tre.

Håvard har hatt flott framgang det siste året, selv om sjakklubben har vært korona-stengt. Det har jo ikke vært særlig med muligheter til å spille turneringssjakk heller, så vi må si oss godt fornøyd med resultat og innsats. Håvard kunne innkassere en pengepremie for andreplassen sin, men også 54 nye elopoeng i sekken. Supert!

Foto: Tromsø SK | Håvard til høyre.

C-gruppen ble vunnet av Oscar Jakob Nergård, som vant alle sine fem partier. Henrik Marienborg Strøm på andreplass endte halvannet poeng bak vinneren.

Aktuelle lenker:

– Resultatlister hos Turneringsservice
– Turneringsrapport på Tromsø SK sine hjemmesider