Advokatfirmaet FINN Rapid Chess 2021 ble en stor suksess!

Topp tre i Åpen Gruppe

Vellykket sjakkhelg i Harstad

Formann og primus motor i Harstad, Stein Jensen, har mange tanker og ideer om det meste. I fjor, midt under korona-pandemien, ble det klekket ut en plan om å arrangere hurtigsjakkturnering. Turneringa kom på tegnebrettet, lokaler ble bestilt, påmelding åpnet, men som dere alle vet måtte vi avlyste grunnet det landsomfattende smitteutbruddet.

Derfor var det svært hyggelig at hele 53 spillere stilte til start under årets turnering, som selvsagt var bygget på fjorårets plan om å være en sosial tilstelning, med mye sjakk og hygge. Det ble i helgen spilt 11 runder hurtigsjakk med en betenkningstid på 25 minutter pluss 10 sekunder tillegg per trekk. Det hele foregikk på Thon Hotel, Harstad.

Ukrainsk vinner i den Åpne Gruppen

Det var forhåndsfavoritten fra Ukraina som gikk til topps i den Åpne Gruppen med 8,5 poeng. IM Timofey Galinsky (2223) som til daglig spiller for OSS, spilte solid sjakk gjennom hele helgen. Det ble ingen tap og han avsluttet råsterkt med 3 seire på søndagen. På andre- og tredjeplass kom Torben Søraas og WGM Olga Dolzhykova. Begge hadde 8 poeng, men Søraas klarte å snike seg foran på kvalitetspoeng.

Birk Sæther Rostad fra Tromsø vant Gruppe B

Talentfabrikken i Tromsø har nok en gang levert! Birk Sæther Rostad har ikke spilt sjakk i mange år, men har allerede nå flere turneringsseire på samvittigheten. Under FDVhuset Blåbyen Open på Sortland i september ble det stolpetreff i siste runde, men denne gang var marginen på Birk sin side. Kun ett tap, 9 av 11 mulige poeng, det smaker godt! Rune Borøy ble nummer to med 8,5 poeng, mens klubbkompisen Steinar Nilsen ble nummer tre med 7,5 poeng.

Bankett med nydelig mat og sjakkmatch mot kvinnelandslaget

På lørdagskvelden var det duket for bankett. Det ble servert forrett-, hovedrett og dessert – og det smakte nydelig! Hele 42 stykker deltok på tilstelningen, noe vi var godt fornøyd med. I tillegg til bespisning ble det sjakkmatch mot kvinnelandslaget. Olga, Sheila, Monika og Edith spilte 4 matcher mot Narvik, Sortland, Harstad og Tromsø. De fleste partiene gikk i favør damene!

Takk til alle som deltok i helgen!

Aktuelle lenker:

Resultatlister
Bilder fra helgen finnes på facebook
Artikkel hos Harstad Tidene + sak
Artikkel hos Tromsø Sjakklubb