GM Pia Cramling og GM Juan Bellon besøker Harstad, Sortland og Narvik

Torsdag kveld ankom GM Pia Cramling og hennes mann GM Juan Bellon, Harstad. De skal være med på å arrangere sjakkurs og simultansjakk over flere dager i Harstad, Sortland og Narvik.

Allerede fredag er det Harstad barneskole som får besøk av stormesteren, og der skal det være en liten presentasjon samt simultansjakk. Hele 25 spillere kan få sjansen til å spille mot stormesteren. Lørdag tar dem turen til Vesterålen for å besøke Sortland Sjakklubb og formannens sjakk-bule. Der vil Cramling spille en simultan mot ca 15 spillere. På søndag vil det bli arrangert et lite arrangement på Thon Hotell, Harstad. NRK stikker innom for å lage en liten reportasje, samt det vil bli arrangert simultan.

mandagen vil det bli arrangert nybegynnerkurs for 11 åringene på Kila barneskole. På ettermiddagen går turen til Narvik for å spille simultan mot barn på biblioteket. Deretter går turen til Narvik Sjakklubb for å spille simultan mot klubbens medlemmer. Tirsdag fortsetter vi med kurs på Kila barneskole. Det vil muligens bli arrangert noe på kvelden, men per nå ikke bestemt. Onsdag vil det bli arrangert en simultanoppvisning på Kila barneskole.

Litt om GM Cramling og Bellon:

Pia Cramling (58 år) fra Sverige ble europamester for damer i 2003 og 2010. I 1984 og 1988 ble hun beste 1. bords spiller i olympiaden for Sverige. I 1984 var hun rangert som den beste damespilleren i verden bare 22 år gammel. Cramling ble også Europamester for damer for sitt klubblag Monte Carlo i 2007,2008,2010,2013 og 2015.

I 2015 ble hun i en alder av 52 utslått i semifinalen i verdensmesterskapet for damer. Ingen damespiller har vært i verdenstoppen i en slik alder.

Pia Cramling er en sjakk-legende, og selv i dag er hun en meget sterk spiller som kjemper i Europatoppen for damer. Hun spiller i dag for Monto Carlo, som er et av verdens sterkeste damelag. Cramling har med seg sin mann Juan Bellon fra Spania som er spansk mester 4 ganger. Til tross for at Juan Bellon er 71 år holder han et høyt sjakknivå og har i løpet av sin karriere spilt mot mange verdensmestere i sjakk. Begge har har hatt sjakk som levebrød og fremdeles lever de av å spille- og undervise i sjakk. De har begge deltatt som sjakkinstruktører i Spania og Sverige.

Komplett program kan lastes ned her!