Advokatfirmaet FINN Rapid Chess International vunnet av Agdestein

Advokatfirmaet FINN Rapid Chess International 2022 ble spilt i Harstad, 14.-16. oktober 2022 med hele 87 deltakere på startstreken. I år feirer vi at klubben er 100 år og i den forbindelse hadde vi selvsagt slått på stortromma når det kom til deltakere og feiring av jubileet. Det var i år fire stormestre, fire internasjonale mestre og fire kvinnelige stormestre med i turneringen. Disse representerte hele 8 forskjellige land! Som vanlig har vi fokusert på kvinnelig deltakelse, noe vi føler vi lyktes med også denne gang.

Tradisjonen tro ble turneringen spilt på Thon Hotel, Harstad. Det ble arrangert bankett på lørdagskvelden med blant annet klokkesimultan og lynsimultan av Simen Agdestein! Det ble for øvrig en svært vellykket sjakkturnering med 12 runder hurtigsjakk, selv om det kanskje ble i det tøffeste laget for både arrangør og spillere. Vi er uansett godt fornøyd med selve turneringen, men også den store interessen vi hadde rundt arrangementene vi arrangerte i Narvik og på barneskolen i Harstad.

Stormester Simen Agdestein til topps

GM Simen Agdestein var i en klasse for seg selv under helgens turnering. Han vant begge rundene på fredagskvelden og fortsatte på samme viset med 6 (!) strake seire på lørdagen. Søndagen startet også med seier, men i runde 10 måtte han gi fra seg et halvt poeng mot Monika Machlik fra Tromsø. I ellevte runde ble det nok en seier før han gikk på et litt forsmedelig tap siste runde mot IM Sophie Milliet (FRA). Vi gratulerer med seieren!

I tillegg til deltakelse i turneringa, stilte Simen også opp på lyn- og klokkesimultan under banketten. Her feide han all motstand av brettet! Før selve turneringa var han også med å arrangere simultan på en barneskole i Harstad, til stor glede for de yngste.

Agdestein gikk til topps både i turneringen og under simultan på kvelden.

Maxim Barth Stanford og Sophie Milliet på andre- og tredjeplass

IM Maxim Barth Stanford ble nummer to i turneringen etter en sluttspurt med fire strake seire på søndagen. Maxim fikk en litt trøblete start på turneringen med tap mot Røyset i andre runde. Og når det også ble tap mot Agdestein i runde 10 var det kun plassene bak turneringsvinneren å spille om. Den sikret han seg altså etter en sterk avslutning på turneringa. I likhet med Maxim avsluttet IM Sophie Milliet turneringa med en langspurt. Hele fem seire på rad, og når hun satte Agdestein på plass i siste runde var tredjeplassen sikret. I tillegg til å spille var Milliet med å arrangerte klokkesimultan i Narvik.

IM Sophie Milliet tok en langspurt og ble til slutt nummer tre. Foto: Tørfoss

Johan Pettersen leverte og ble bestemann fra Harstad

Johan Pettersen som nå bor i Narvik, men som fortsatt representerer Harstad, spilte en flott turnering og ble nummer seks på tabellen. Han tok hele 6 av 7 mulige på de siste syv rundene og slo WGM Andreea Navrotecu (FRA) i siste runde. Johan ble også beste spiller fra Nord-Norge, noe som må ha vært stor stas! Hans sterke 6.plass ble historisk det beste resultat en Harstad spiller har oppnådd i våre internasjonale turneringer.

Til høyre turneringens vinner stormester Simen Agdestein.

Sebastian Mihai Asan fra Skjervøy vant Gruppen Under 1700

Sebastian Mihaei Asan (14 år) imponerte stort ved å vinne Gruppen Under 1700! Han tok 9.5 av 12 mulige og hadde en ratingfremgang i hurtigsjakk på hele 84 poeng! Magnor Pettersen fra Narvik ble nummer to og vår egen Ronny Sannes Melå fra Harstad ble nummer tre – begge på 9 poeng.

Det er gledelig å se at vi fortsatt får opp nye unge spillere som kan utfordre våre gamle helter. Vi har hatt en lang periode med lite sjakk grunnet Covid-19, noe som har gått utover rekrutteringen til sjakken.. Da er det jo selvsagt ekstra artig å se at såpass mange yngre spillere tok turen til Harstad og deltok på turnering. Stå på!

Sebastian til venstre slo fra seg og vant. Foto: Askild Gjerstad

Bankett – vi feiret 100 års jubileet

Banketten var rekordstor med over 85 personer bestående av sjakkspillere, noen partnere og flere inviterte. Kvelden startet med en halvtimes musikkopplevelse i spillelokalet Arena Nord-Norge med et lokalt rockeband fra Harstad. I tillegg fikk deltakerne en smak av Dream of Worlds fra Ole G. Nilsen. Under selve middagen tok Stein Jensen og ordet og leverte en historisk gjennomgang av liv og leven i klubben, spesielt fra den tiden han selv var ung. Deretter fulgte nestleder Pål Strande Mathisen opp med å fortelle om det historiske bak dannelsen av Harstad sjakklubb. Simen gratulerte på vegne av forbundet, og overrakte NSFs hederstegn i gull til Stein, etterfulgt av en solid applaus. Kvelden ble avsluttet med lyn- og klokkesimultan med Agdestein.

Stor stas å være på bankett! Foto: Tørfoss

Sponsorer og samarbeidspartnere

Harstad Sjakklubb vil takke alle sponsorer og samarbeidspartnere som har vært en nødvendighet i feiringen av Harstad Sjakklubbs 100 års jubileum. Spesielt takker Harstad Sjakklubb vår generalsponsor Advokatfirmaet Finn, som har vært vår samarbeidspartner siden 2012. Advokatfirmaet Finn har bidratt med kr 225.000,- i økonomisk støtte siden samarbeidsavtalen ble undertegnet i 2012.

Kvinnelig stormester Laura Rogule fra Latvia i kamp mot Timofey Galinski fra Ukrania.

Sparebank1 Nord-Norge kom inn som ny sponsor til Harstad Sjakklubb 100 års jubileumsturnering. Samfunnsløftet støttet med kr. 50.000,- og ble turneringens største enkel sponsor. Med Samfunnsløftets økonomiske støtte kunne Harstad Sjakklubb invitere sjakk Norges-legenden Simen Agdestein til 100 års jubileumsturneringen. I tillegg til deltakelse i vår turnering besøkte stormester Agdestein Harstad barneskole. Agdestein gikk rund i klassene og fortalte om sjakk. En simultan oppvisning i skolens auditorium der 23 elever fikk møte stormestere med 200 elever som tilskuere. Etterpå fikk elevene sjakkbok og diplom signert Agdestein. Kila skole fikk også besøk av tre stormestere fra Latvia, Italia og Slovenia som gav sjakk oppvisninger.

Thon Hotel Harstad har vært en viktig og nødvendig samarbeidspartner i feiring av 100 års jubileum til Harstad Sjakklubb. Thon Hotel Harstad har vært samarbeidspartner siden 2011. Samarbeidet har ført til at en i 2017 flyttet spillelokalet for turneringen til hotellet. Spilling- og overnatting på samme hotell ble en suksessfaktor! Harstad Sjakklubbs 100 års jubileums turnering kunne ha konferansesalen Arena Nord-Norge som spillested. Dette medførte at det ble fantastiske spilleforhold og rekord deltakelse med 87 deltakere i turneringen. Det gode samarbeidet med Thon Hotel Harstad førte til at en i 2017 vektla det sosiale spektret. Som igjen førte til at en avviklet en bankett for deltakerne i 2017 som samlet 50 deltakere. Årets 100 års jubileums bankett samlet hele 80 personer. Konferansesalen Arena Nord-Norge muligheter førte til at banketten kunne krones med  med en halvtimes musikk konsert.

Aktuelle lenker:

Resultatlister
Bilder fra helgen
Artikkel hos Tromsø Sjakklubb