Sjakk hver torsdag på Harstad Skole

Hver torsdag arrangeres det både barne- og voksensjakk på Harstad skole.
Da Stein Jensen fortsatt er i Italia, var det i kveld Håvard Eriksen Bech og Robert Jakobsen som var ansvarlig for barnesjakken.
Det ble blant annet undervist hvordan man setter kongen i sjakkmatt med tårn og konge, eller med dronning og konge. Her er det viktig at man ikke blir for ivrig slik at man ikke setter motstanderens konge i patt. Med patt menes at kongen ikke kan flytte etterpå og det blir remis!
Forrige torsdag ble det undervist i hvordan man setter opp en binding mot eksempelvis konge eller dronning. En binding betyr at en brikke ikke kan flytte, da kongen blir i sjakk eller man mister dronningen. Selvsagt ble det også tid til sjakkspilling mot hverandre i tillegg!

 

5-9 runde i bymesterskapet hurtigsjakk ble avholdt for voksne

For de voksne ble det spilt hurtigsjakk med  betekningstid 10 min+ 3 sek. Her ble det flere interessante parti der Pål Strande Mathisen tok storeslem med 5 av 5 mulige.
Turneringen ledes så lang av Pål som har 7 poeng mens Robert Jakobsen ligger på 2. plass med 6 poeng. På 3. plass følger Ronny Melå med 5 poeng.
Gledelig er det at klubben har fått flere nye medlemmer som tar veien innom klubben for å spille sjakk. Nye medlemmer får ekstra oppfølging og tilbud om å være med på sjakkurs. Gratis kaffe serveres på klubbkveldene.

      Kveldens parti mellom Ronny Melå og Nils Jakob Schjelderup

 

Barnesjakken arrangeres hver torsdag kl.17.30-18.45. Mens voksjensjakken starter kl. 19.00.
Spillested er på Harstad skole (Harstads nyeste skole som ligger i St. Olavs gate 9). Lyst og trivelig lokale som ligger rett ved hovedinngangen.
Klubben vektlegger det sosiale miljø og har noen ganger sjakk med pizza på Milano restaurant i Harstad.
Vi ønsker alle nye sjakkinteresserte vel møtt til sjakk på torsdager!