Nils-Jakob kåret til æresmedlem i Harstad Sjakklubb

Nils-Jakob Schjelderup fra Harstad har i en halv mannsalder vært helt sentral i sjakkmiljøet i Harstad. Han er en aktiv herremann som svømmer, dykker og padler – men sjakk blir det også tid til.

 

Viktig bidragsyter til sjakkmiljøet i Harstad

Nils-Jakob har virkelig fortjent utmerkelsen som æresmedlem. Gjennom flere tiår har han hatt aktive verv i Harstad Sjakklubb og Harstad Sjakklubbs ungdom (HSKU).
Han har sammen med Stein Jensen bidratt til barnesjakkaktiviteten i Harstad kontinuerlig fra 2000 og fram til i dag.
Nils-Jakob har også vært sentral i samarbeidet med Harstad Sjakklubbs generalsponsor Advokatfirmaet Finn, og vært turneringsleder for en rekke sjakkturneringer som har blitt avholdt. Han har også sittet som leder og kasserer i Troms og nordre Nordland sjakkrets en årrekke.

Sjakkinterressen til Nils-Jakob oppstod allerede i 1980, da han som ung 16-åring ble medlem i Harstad Sjakklubb.
Sommeren 1981 konkluderte han imidlertid med at sjakk var så avhengighetsskapende at han rett og slett ikke kunne holde på med det lengre. Så i en alder av 17 år bestemte han seg for å legge sin ettårige sjakkariere på hylla. Begrunnelsen var at karakterene var så som så etter 1. klassen på videregående, og at hovedmotivasjonen for å melde seg inn i sjakklubben var å slå svigerbroderen i sjakk, der målet var oppnådd.
Han holdte seg nesten helt unna sjakk til 1989. Fra og med da har Nils vært primus motor i Harstad Sjakklubb helt frem til i dag.
Vi i klubben håper at Nils-Jakob bevarer motivasjonen og er med aktivt i klubben i mange år fremover. Gratulerer som æresmedlem Nils-Jakob Schjelderup!

 

 

 Nils-Jakob Schjelderup i parti mot Ronny Melå, høsten 2022.

Foto: Robert Jakobsen

 

 

Lørdagsintervju i Tromsø Sjakklubb

Tromsø sjakklubbs glimrende skribent Svein Wisløff Nilssen, har laget et intervju med Nils-Jakob Schjelderup.
Dette intervjuet oppsummerer Nils-Jakobs sjakkliv til nå, både på det personlige plan og hans egenskaper over sjakkbrettet.

Intervjuet kan leses i det fulle på Tromsø Sjakklubbs hjemmeside her: http://tromsosjakk.no/intervju/lordagsintervjuet-nils-jakob-schjelderup-i-fri-dressur/