Rallarsjakken i Narvik er godt i gang

For øyeblikket er runde 2 i den tradisjonsrike sjakkturneringen Rallarsjakken 2023 i ferd med å avsluttes.
Harstad sjakklubb er godt representert med 7 spillere.
I A-gruppa deltar Stein Jensen, Johan Pettersen, Håvard Eriksen Bech og Pål Strande Mathisen.
I den samkjørte B/C gruppa deltar Ronny Melå, Alf Eivind Ryseth og Craig Larsen.
Vi kommer tilbake med endelige resultater etter hvert, men kan si at vi så langt har en respektløs ungdom fra Harstad helt i tet i i A-gruppa.
16-årige Håvard Eriksen Bech med sin foreløpig beskjedne rating på 1774, har satt på plass spillere som sin klubbkamerat Johan Pettersen (2069) i runde 1 og svenske Tobias Petersson (2113) i runde 2.
Dette medfører at Håvard topper lista med samme poengsum foran Stormester i sjakk Johan-Sebastian Christiansen (2589). Christiansen som for øvrig er nummer 4 på Norgesratingen foran Aryan Tari, Jon Ludvig Hammer og Magnus Carlsen.
I neste runde blir det et internt oppgjør mellom Stein Jensen og Håvard Eriksen Bech, dette blir sannsynligvis en jevn og spennende batalje.

I gruppe B/C slo både Ronny Melå og Alf Eivind Ryseth tilbake i dag med hver sin seier etter tap i Runde 1 i går. Craig Larsen med sin beskjedne erfaring i turneringssammenheng, tok innersvingen på den erfarne sjakkspilleren Ola Hansen  fra Narvik i runde 1. Meget imponerende! Dog ble det et tap i runde 2 i dag.
Vi følger spent med videre. Husk at alle partiene sendes live via Clono og kan sees via denne lenken: https://clono.no/live/tournament/?t_id=498
NB! Runde 3 starter kl. 16.00

Tobias Pettersson mot Håvard Eriksen Bech i Runde 2

Foto: Stein Jensen

 

Internt klubboppgjør mellom harstadspillere Pål Strande Mathisen og Johan Pettersen i Runde 2. Johan trakk det lengste strået til slutt!

Foto: Stein Jensen

 

Craig Larsen fra Harstad. Det ble dessverre et tap i dag mot Preben Johan Olsen, men en flott seier i går mot Ola Hansen.

Foto: Stein Jensen