Favorittseier i Narvik – Håvard med sterk andreplass

Rallarsjakken NGP 2023 ble spilt i Narvik, 5.-7. mai med 50 spillere til start. Harstad deltok med 7 spillere, fordelt på Gruppe A og B.

Favorittseier til Sandefjord

GM Johan-Sebastian Christiansen gikk til topps i Gruppe A med full pott, altså 5 poeng av 5 mulige. Dette kom ikke som noe stor overraskelse, da den sympatiske sjakkspilleren fra Sandefjord var ratet flere 100 poeng foran de nest beste i gruppa.

Foto: Trond Tørfoss| Håvard til venstre mot stormesteren.

Håvard Eriksen Bech svinget pisken

På andreplass med 3,5 poeng kom vår egen spiller fra Harstad, nemmelig Håvard. Han har virkelig fått fart på sakene, og kunne denne helgen innkassere flere flotte vinster mot spillere som Tobias Pettersson, Jon Fredrik Åsvang og Johan Pettersen. Tapet kom mot turneringsvinneren, mens remisen kom mot formannen, Stein Jensen.

20230510_184225

Image 1 of 4

Håvard gjør sine saker veldig bra og selv skribenten i Aftenposten har latt seg imponere over spillet til Harstads store sønn.

Gunnar B Hanssen på tredjeplass

Det ble også en flott turnering for Gunnar. Han gikk ubeseiret gjennom turneringen, men møtte ikke turneringsvinneren. Med lik poengsum som Håvard ble det tredjeplass. Det var kun kvalitetspoeng som skilte kamphanene.

Johan og Stein kjempet i toppen. Pål fikk det tøft 

Johan oppnådde også 3,5 poeng, men hadde adskillig lettere motstand enn de ovennevnte. Det var uansett et greit resultat. Stein kjempet også der oppe, men med tap i siste runde ble det et stykke opp til toppen med sine 2,5 poeng. Pål fikk det dessverre ikke helt til og endte et stykke ned på listen med sitt ene poeng.

De andre fra Harstad i Gruppe B

Ronny, Craig og Alf spilte i Gruppe B, som var for anledningen var en sammenslått gruppe bestående av B og C spillere. Best av disse tre herrene ble Ronny med 3 poeng. Det holdt til en 6. plass. Craig oppnådde 2,5 poeng, mens Alf fikk 2 poeng.

Aktuelle lenker:

Resultatlister
Rapport hos Tromsø SK
Rapport hos Sortland SK
Rapport hos Narvik SK
Clono med LIVE-overføringer