Håvard ble nummer 4 i NM for ungdom.

 

Håvard Eriksen Bech fra Harstad Sjakklubb gjorde nok en imponerende innsats, og endte som nr. 4 i NM for ungdom i årsklassen 15-16 år.
Turneringen ble avholdt i Skien Fritidspark.

I siste parti mot gruppeleder Sergey Eliseev hadde Håvard mulighet til en pallplass hvis han klarte å ta poeng fra den meget sterke spilleren med 2200 i rating.
Håvard spilte sin velkjente Caro-Kann åpning med svarte brikker, men et stykke ut i åpningen ble det noen posisjonelle feil, som gjorde sitt til at Eliseev fik et solid overtak.
Håvard klarte aldri å utligne fordelen og måtte ta til takke med et tap i siste parti.
Hele turneringen sett under ett er dette likevel et imponerende resultat å ta med seg videre, med en 4. plass blant Norges mest talentfulle ungdommer!
Et av høydepunktene ble blant annet seier mot Martin Øksendal med en høyere rating på 2067. Etter denne turneringen klatret Håvard ytterligere på rankingen.

 

Foto: Anniken Vestby

 

For tiden studerer Håvard i Bærum på sjakklinjen NTG, der han har selveste Simen Agdestein under sine vinger. Hovedmålet med sjakklinjen er å utvikle gode sjakkspillere, men der det også er mål om å utvikle «ressurspersoner for norsk sjakk». Elevene skal lære seg å undervise, arrangere sjakkturneringer og alt som hører med til administrativt sjakkarbeid. Det blir blant annet turneringer og sjakkundervisning på ulike nivåer der elevene får prøvd seg.
NTG kan skimte med tidligere sjakkelever, ingen ringere enn GM Magnus Carlsen, GM Aryan Tari, GM Jon Ludvig Hammer med flere.
Vi i Harstad Sjakklubb følger spent med videre.

Lenke til resultater fra turneringen: https://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=NMiSjakkforUngdomIndividuelt20-KrageroSjakklubbUngdom