SjakkiSkolen – finaler for SJAKK4ERN.

Finalen for SJAKK4ERN gikk av stabelen 4. april med Harstad Sjakklubb som arrangør. Finalen ble vunnet av fjorårets mester Kila – klasse 4A. De var i en egen klasse med hele 280 poeng. Vi gratulerer så masse! Bak Kila var det uhyggelig jevnt og Kanebogen klasse 4A tok en knepen 2.plass foran Medkila klasse 4A på en 3. plass.

Her skilte det kun et poeng! Jevnere er det ikke mulig å få det, og hvis Medkila hadde spilt uavgjort istedet for å tape bare et parti de 100 partiene de spilte hadde de gått videre!

Sjakk i Skolen

Kila og Kanebogen kvalifiserte seg da videre til landsfinalen senere i år.

På 4.plass fulgte Kila klasse 4B med 182 poeng. Kun et poeng bak fulgte Medkila klasse 4B med 181 poeng og til slutt Kanebogen klasse 4B som stilte med litt redusert mannskap.

Totalt ble det spilt over 300 sjakkpartier iløpet av skoledagen på Kila skole. Dette er en dagsrekord det skal bli vanskelig å slå i fremtiden!

Harstad Tidene var på plass under finalen og laget en flott artikkel.

Ellers fikk finalen også en tv reportasje i det NRK nordnytt hadde et kort innslag i nordnytt 4.april. Kjempegod reklame. Spesielt god pr da det var en reportasje samme sending at Tromsø vurderte å søke om å få arrangere VM finale med Magnus Carlsen i Tromsø i november.

Harstad Sjakklubb takker alle elever, lærere og andre støttespillere for et flott arrangement!

PS:

Alle elever i klasse 4A på Kila og klasse 4A på Kanebogen vil få tilbud å komme på spillekveldene til Harstad Sjakklubb på Heggen videregående skole. Inngang ved aulaen onsdager fra kl. 17.15-18.30. Onsdagene det gjelder er: 17. april, 24. april, 8. mai,16. mai og 22. mai.

Det koster ingenting for elevene. Vi må ta forbehold om hvor mange vi kan ta imot men alle skal få møte en eller flere onsdager.

Derfor gi beskjed på mail jestein@online.no med navn på elev så snart som mulig og senest innen mandag 15.april. Hvis noen ønsker å komme alle onsdager,- skriv det og hvilke onsdager dere primært ønsker å komme på.